
Яблучний пиріг "Ніженка"
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Масло вершкове домашнє
100 г
Сир кисломолочний Домашній
100 г
Цукор Ваш Цукор 10кг
175 г
Борошно 7 1кг
200 г
Розпушувач тіста Добрик 15г
1 ч.л.
Яблука Світ фруктів сушені різані з червоного яблука 50г
4-5 шт.
Лимон
1 шт.
Родзинки
70 г
Коньяк Frapin 40% 0,7л
2 ст.л
Сіль Єгипет
дрібка
Сметана ХМЗ 20%
200 г.
Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт
2 шт.
Ванілін Pripravka 2г
на кінчику ножа
Крохмаль картопляний Dr. Oetker 75г
2 ст.л
Етапи приготування
01
Вершкове масло охолодити і порізати ножем на дошці. Перекласти в глибоку миску.
02
Додати 100 г. цукру, сіль, сир. Сюди ж просіяти борошно і розпушувач. Все перемішати і замісити тісто.
03
Потім загорнути його в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.
04
Родзинки промити и залити коньяком.
05
Із лимона видавити сік.
06
Кожне яблуко, не очищаючи від шкірки, розрізати на 4 частини, видалити сердцевинки. Збризнути яблука лимонним соком (частину соку залишити), щоб вони не потемніли.
07
Для прикраси пирога залишити 6-7 четвертинок. На кожній з них зробити кілька глибоких надрізів, не прорізаючи яблуко до кінця - під час запікання яблука розкриються у вигляді віяла.
08
Яблука, що залишилися нарізати невеликими кубиками і покласти в каструлю. Всипати 2 ст.л. цукру (можна і більше - залежно від кислоти яблук), влити 1-2 ст.л. лимонного соку. Накрити каструльку кришкою і тушкувати на слабкому вогні, періодично помішуючи, поки вони не стануть м'якими, на це знадобиться близько 10 хвилин.
09
Духовку разігріти до 190°С.
10
Тісто вийняти з холодильника, трохи розкачати його. Викласти його у форму для випічки, розподіливши по дну і зробивши невеликі борти. Випікати в розігрітій духовці близько 10 хвилин.
11
Для начинки з'єднати сметану, яйця, цукор, що залишилися, ванілін, крохмаль і як слід розмішати до отримання однорідної маси.
12
З родзинок злити коньяк, з'єднати його з яблуками.
13
Викласти цю масу на запечену основу з тіста. Потім акуратно розмісити залишені для прикраси четвертинки. Залити пиріг сметанно-яєчною начинкою.
14
Поставити в розігріту до 200°С духовку і випікати близько 20-25 хвилин. При подачі пиріг за смаком можна посипати цукровою пудрою.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

































 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)