
Грузинський соус ткемалі
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Кінза 70г
1 пучок
Часник
5 зубчиків
Перець чилі червоний
1 шт.
Сіль Єгипет
1,5 ч.л.
Цукор Ваш Цукор 10кг
2 ст.л.
Етапи приготування
01
Сливи або аличу (залежно від того, які з цих фруктів використовуються, соус може змінювати забарвлення) викласти в каструлю і залити водою так, щоб вона злегка покривала їх.
02
Довести воду до кипіння і варити, зрідка помішуючи, приблизно 10 хвилин.
03
Коли від плодів тільки почне відставати шкірка (розварюватися вони не повинні!) Відкинути їх на друшляк і злити рідину.
04
Протерти сливи через друшляк так, щоб кісточки і шкірка відокремилися. Видалити їх, а м'якоть перекласти в каструльку.
05
Кінзу добре подрібнити. Часник пропустити через часниковий прес. Перчик чилі дуже дрібно нарізати.
06
Фруктову м'якоть поставити на середній вогонь, додати цукор і сіль, перемішати і довести до кипіння.
07
Додати зелень, часник і перець чилі, прокип'ятити ще 2 хвилини і соус готовий.
08
Якщо перелити ткемалі в скляну стерилізовану банку і законсервувати, його не обов'язково зберігати в холодильнику.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

























 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)