
Карамель
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Вода негазована Аквуля 2л
180 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
2 ст. л.
Етапи приготування
01
Для приготування карамелі необхідно взяти неемальовану світлу каструлю з товстими стінками, щоб вона плавно набирала температуру і так само плавно охолоджувалася (наприклад алюмінієву або чавунну). Колір необхідний світлий, щоб чітко бачити коли відбувається карамелізація цукру і він починає змінювати колір. Підігріти каструлю кілька секунд на середньому вогні і висипати в неї цукор, продовжувати гріти каструлю поки цукор не почне танути.
02
Через приблизно 5 хвилин після початку процесу цукор почне танути, потрібно каструлю взяти за ручки і як слід струснути кілька разів, щоб цукор перемішався. Знову поставити каструлю на вогонь і поглядати, поки мінімум чверть усього цукру не розчиниться.
03
Потім необхідно взяти дерев'яну ложку або вінчик і подальше приготування карамелі готувати помішуючи, поки весь цукор не стане рідким по консистенції і кольором як гречаний мед. Вся процедура від початку до кінця за часом, на середньому вогні, повинна зайняти близько десяти хвилин. Не квапити процес, бо легко все зіпсувати і карамель підгорить.
04
Додати воду. Додавати її потрібно дуже акуратно, щоб додана вода не обпекла паром, найкраще скористатися кухонними рукавичками або захистити руки рушником.
05
Знову перемішати карамель, якщо в процесі додавання води утворилися невеликі грудочки, то можна каструлю знову поставити на вогонь і помішувати поки грудки не розчиняться. Карамель готова, залишилося залити її у формочки.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів






















 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)