
Карамель
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Вода негазована Аквуля 2л
180 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
2 ст. л.
Етапи приготування
01
Для приготування карамелі необхідно взяти неемальовану світлу каструлю з товстими стінками, щоб вона плавно набирала температуру і так само плавно охолоджувалася (наприклад алюмінієву або чавунну). Колір необхідний світлий, щоб чітко бачити коли відбувається карамелізація цукру і він починає змінювати колір. Підігріти каструлю кілька секунд на середньому вогні і висипати в неї цукор, продовжувати гріти каструлю поки цукор не почне танути.
02
Через приблизно 5 хвилин після початку процесу цукор почне танути, потрібно каструлю взяти за ручки і як слід струснути кілька разів, щоб цукор перемішався. Знову поставити каструлю на вогонь і поглядати, поки мінімум чверть усього цукру не розчиниться.
03
Потім необхідно взяти дерев'яну ложку або вінчик і подальше приготування карамелі готувати помішуючи, поки весь цукор не стане рідким по консистенції і кольором як гречаний мед. Вся процедура від початку до кінця за часом, на середньому вогні, повинна зайняти близько десяти хвилин. Не квапити процес, бо легко все зіпсувати і карамель підгорить.
04
Додати воду. Додавати її потрібно дуже акуратно, щоб додана вода не обпекла паром, найкраще скористатися кухонними рукавичками або захистити руки рушником.
05
Знову перемішати карамель, якщо в процесі додавання води утворилися невеликі грудочки, то можна каструлю знову поставити на вогонь і помішувати поки грудки не розчиняться. Карамель готова, залишилося залити її у формочки.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів






















 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)