
Сірий хліб з курагою і вівсяними пластівцями
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно пшеничне Novus цільнозернове 1кг
300 г.
Дріжджі Львівські Дріжджі пресовані 42г
10 г.
Вода негазована Аквуля 2л
350 мл.
Курага Узбекська
250 г.
Пластівці вівсяні
80 г.
Сіль Єгипет
10 г.
Етапи приготування
01
У мисці змішати обидва види борошна, потім втерти дріжджі в борошно до утворення дрібної крихти.
02
Після чого додати воду і сіль, добре перемішати, поки тісто не стане збиратися в ком.
03
Викласти тісто на широкий стіл і добре вимісити.
04
В кінці додати крупно нарізану курагу і перемішати, щоб вона рівномірно розподілилися по тісту.
05
Укласти тісто в миску і залишити під рушником на 1 годину.
06
Тісто, що підійшло, розділити на 2 частини, сформувати кулі і залишити підходити під рушником ще на 10 хвилин.
07
Після чого з кожної кулі сформувати батон, і обваляти його в вівсяних пластівцях так, щоб вони налипнули товстим шаром.
08
Викласти батони на рушник, посипаний борошном.
09
Акуратно ножем зробити кілька діагональних розрізів глибиною не менше 5 мм. Залишити батони на 1 годину або поки батони не збільшаться в 2 рази.
10
У цей час розігріти духовку до 250°С. Батони викласти на деко і поставити в духовку. Слідом зменшити температуру до 220°С. Випікати батони близько 25 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів


























 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)