
Гювеч з овочів
На Балканах дуже поширене приготування різних страв у глиняному посуді. Слово "гювеч" означає одночасно: і глиняний горщик із кришкою, і страва, яка в ньому готується. Гювеч - традиційна страва балканської кухні, причому це можуть бути м'ясні, рибні або овочеві страви. Запропонований рецепт - гювеч із овочів. Вся підготовка інгредієнтів для гювеча зводиться до їх подрібнення і попереднього готування: картопля попередньо відварюється, а інші овочі - обсмажуються, потім всі овочі викладаються у глиняні горщики. Після закипання рідини в горщиках треба "протомити" гювеч на маленькому вогні до м'якості овочів і в результаті отримати смачну, ароматну і корисну страву на Вашому столі.
Ingredients for the recipe
Ingredients
BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml
25 мл.
Packed Onion from 3kg
1 шт.
Ista Grilled Red and Yellow Peppers 1000g
0,5 шт.
Green Pepper
0,5 шт.
Grilled Eggplant
0,5 шт.
Salt Egypt
за смаком
Spice Black Pepper Ground
за смаком
Pink Tomato in Packing
340 г.
Sliced Red Paprika
0,25 ч. л.
Packed Potatoes
225 г.
McCain Veggie P!ckers Frozen Tempura Green Beans 1kg
55 г.
Carrots
1 шт.
Chumak Tomato Paste 25% 300g
1,5 ст. л.
Food Studio Chicken Broth 500ml
75 мл.
Vash Tsukor Sugar 10kg
25 г.
Eco Roman Cumin 15g
0,5 ч. л.
Garlic
0,5 шт.
Parsley 70g
1 ст. л.
Aro Ground Red Chili Pepper 250g
0,25 ч. л.
Preparation steps
01
Картоплю відварити в підсоленій воді до готовності, остудити і нарізати кубиками.
02
Налити в розігріту сковороду 2 ст. л. оливкової олії, висипати подрібнену цибулю, нарізані маленькими шматочками перці і моркву, обсмажувати протягом 7 хвилин. Після, викласти суміш на тарілку.
03
Баклажани нарізати кубиками, а стручкову квасолю - на частини по 1 см, викласти на сковороду з олією, що залишилася. Посолити і поперчити за смаком, обсмажувати протягом 3-4 хвилин. Перекласти окремо в тарілку.
04
На ту ж сковороду викласти нарізані кубиками помідори, додати паприку, обсмажувати протягом 10 хвилин.
05
Змастити олією 2 вогнетривкі форми, викласти половину цибулевої суміші на дно форм, зверху шар картоплі. Кожен шар трохи присипати сіллю і перцем. Зверху викласти помідори, баклажани і квасолю, в самий верх другу половину цибулевої суміші.
06
Змішати в мисці томатну пасту, теплий бульйон, посолити і поперчити, додати перець чилі, цукор, кмин і подрібнений часник. Ретельно перемішати. Залити соусом шари у формах. Накрити форми кришками.
07
Запікати гювеч в духовці до м'якості овочів.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores