Вершкове морозиво з інжиром - Image

Вершкове морозиво з інжиром

Number of servings: 4Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Багато хто думає, що хороше морозиво можна покуштувати тільки в кафе або купити в магазині, а ось приготувати його самим занадто клопітно і дорого. Насправді це не так. Наш рецепт прямий тому доказ. Взагалі, морозиво це не просто їжа, це унікальний спосіб поліпшення настрою. Морозиво - найбажаніший літній десерт. А вершкове морозиво - самий ніжний і найсмачніший його вид. Основа - одна, варіантів різних добавок - безліч. У нашому рецепті добавкою до морозива служить інжир. Крім того, що інжир володіє прекрасними смаковими якостями і активно використовується в кулінарії, він ще є дуже корисною лікарською рослиною.

Ingredients

Масло вершкове

1 ст. л.

Молоко

300 мл.

Яйце куряче

4 шт.

Цукор

150 г.

Вершки 48%

400 мл.

Сіль

5 г.

Ваніль

1 ч. л.

Інжир

200 г.

Мигдаль

100 г.

Preparation steps

01

У невелику сковороду на вогні покласти вершкове масло, розтопити, додати в сковороду порубаний дрібно мигдаль, обсмажити до золотистого кольору і після перекласти на паперовий рушник.

02

Довести до кипіння молоко. Після, прибрати з вогню.

03

У металевій мисці збити яєчні жовтки, разом з цукром і сіллю. Не перестаючи збивати, поступово влити молоко.

04

Миску із молочною сумішшю поставити на водяну баню, збивати протягом 8-10 хвилин, до загустіння маси.

05

Прибрати миску з сумішшю із вогню, ввести вершки, додати подрібнений в блендері інжир, а також ваніль і мигдаль.

06

Остудити 30 хвилин морозиво, після чого прибрати в холодильник до повного застигання.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Panna-cotta with Gorgonzola сheese

Panna-cotta with Gorgonzola сheese

4

30 min

Вершкове морозиво з інжиром – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua