
Печиво з айвою
Впевнені, що таке печиво Ви ще не готували. Печиво з айвою - оригінальна, смачна випічка. Айва перебуває в близькому спорідненні з яблуками та грушами. За причини дуже терпкого і кислого смаку і можливих проблем з травленням сиру айву їсти не рекомендується. Її вживають, тільки піддавши тепловій обробці. Айву можна відварити або запекти, як у запропонованому рецепті. І тут відбуваються чарівні зміни: перед нами - м'який і солодкий фрукт, і фрукт, до слова, дуже корисний. Плоди айви багаті на пектинові сполуки. В них багато заліза. Дуже цінними є властивості, якими володіє айва: в'яжуча, кровоспинна, сечогінна і антисептична. Айва сприяє зниженню рівня холестерину в крові.
Ingredients
Яйце куряче
3 шт.
Цукор ванільний
за смаком
Борошно
300 г
Розпушувач
5 г
Пудра цукрова
250 г
Масло вершкове
60 г
Айва
150 г
Лимон
1 шт.
Preparation steps
01
Яйця, ванільний цукор і цукрову пудру ретельно розтерти ложкою до однорідності.. Додати розм'якшене вершкове масло. Лимон помити, цедру натерти на тертці. Додати до яєчної маси цедру та натерту на тертку айву і потроху додавати просіяне борошно, постійно перемішуючи.
02
Із тіста сформувати тонкі "ковбаски" завдовжки близько 8-10 см. Айву, що залишилася, нарізати тонкими скибочками, макнувши кожну скибочку в цукор. Деко змастити вершковим маслом, укласти на нього "ковбаски", кожну злегка розрізавши уздовж ножем. У розріз вкласти скибочку айви і випікати при 150 градусах протягом 30 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores