
Салат буряковий
До вашої уваги оригінальний буряковий салат із заправкою з сметани з хроном, м'ятою і корицею. Напевно, про таку заправку чули не багато хто, та й далеко не до всіх салатів вона підійде. А салат припаде до смаку всім: чоловікам - оскільки володіє пікантним і в міру гострим смаком, а жіночу половину привабить своєї низькою калорійністю. Салат підходить до м'ясних і рибних страв, а також до страв з птиці (особливо до обсмажених або запечених страв, але менш підійде до відварних або тушкованих). За смаком з інгредієнтів в салат можна додати подрібнений часник (але зовсім небагато, щоб він не перебив смак заправки), будь-яку свіжу зелень, нарізаний розм'якшений чорнослив або свіжі сливи, горіхи (особливо волоські). За бажанням у заправку можна додати трохи гірчиці.
Ingredients
Буряк
500 г.
Сметана
100 г.
Хрін
50 г.
Цукор
5 г.
Оцет бальзамічний
10 мл.
Кориця
за смаком
Сіль
за смаком
М'ята
20 г.
Preparation steps
01
Буряк помити, відварити, охолодити і очистити. Нарізати буряк кубиками й збризнути оцтом.
02
Хрін очистити і натерти на дрібній тертці. М'яту помити і подрібнити. Змішати хрін зі сметаною, додати цукор, корицю, сіль, м'яту.
03
Всі інгредієнти з'єднати. Додати соус і перемішати салат.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores