
Запіканка "Пастітсіо"
Пастітсіо, макаронна запіканка з м'ясним фаршем, вважається грецьким національним блюдом. Варіантів грецької запіканки з макаронів і фаршу - безліч, але основний склад незмінний: великі порожнисті макаронні вироби, м'ясний фарш і білий соус. Фарш бажано брати телячий, пармезан можна замінити іншим твердим сиром, але не дуже солоним. Блюдо може бути повсякденним, а також цілком доречним і на святковому столі, тому що смак виходить дуже оригінальний і на вигляд ефектно. Оскільки Пастітсіо - страва дуже калорійна, краще її подавати з легким зеленим салатом. Один великий шматок Пастітсіо може містити в собі стільки ж калорій, скільки і цілий ситний обід.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Beef Forcemeat
400 г.
Pantanella Filini Pasta 500g
200 г.
Nashi Vershky UHT Cream 15% 50гg
100 мл.
Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs
5 шт.
Pink Tomato in Packing
3 шт.
Cykoria S.A. Ground Red Sweet Pepper Spice 20g
1 шт.
Remix Formaggi Parmesan Grated Cheese 100g
2 ст. л.
Spice Black Pepper Ground
0,25 ч. л.
Salt Egypt
за смаком
Tsarska Oliia Refined Sunflower Oil 0.92l
за смаком
Preparation steps
01
Макарони відварити, але так, щоб вони залишилися трохи твердими.
02
Помідори і зелений перець нарізати кубиками.
03
Обсмажити на сковороді фарш, постійно розбиваючи грудочки лопаткою, потім додати помідори і перець. Посолити і поперчити і тушкувати так протягом 5-7 хвилин.
04
Змастити маслом форму для випікання. Потім покласти в неї половину пасти. Розрівняти поверхню.
05
Зверху пасти викласти м'ясну начинку, а зверху викласти пасту, що залишилася.
06
Для соусу потрібно: збити яйця, змішати їх з вершками і тертим мускатним горіхом.
07
Далі рівномірно залити соусом всю запіканку, зверху засипати її тертим пармезаном.
08
Форму поставити в розігріту до 180°С духовку і запікати пастітсіо протягом 30 хвилин. Готову запіканку вийняти з духовки і дати постояти ще 15 хвилин. І можна подавати страву до столу.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores