
Торт "Павутинка" із фруктами та шоколадною глазур'ю
Для того, щоб відчути себе справжнім кондитером зовсім не обов’язково бути випускником французької кондитерської школи, можна просто спробувати створити торт «Павутинка» з фруктами та шоколадною глазур’ю. Вже сама по собі назва багатообіцяюча, нас чекає різноманіття смаку та форм. Сам лише торт здатен перетворити буденний день на феєрію свята, позитиву та радості. Цей торт покликаний розфарбувати звичайний день. Ласуни будуть у захваті від палітри смачних інгредієнтів, а їх правильне пропорційне поєднання подарує справжній захват. Найвеселішим етапом приготування є оформлення торта у вигляді павутинки, до цього процесу з радістю долучаться діти.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Tse-Yaytse! Chicken Eggs С1 15pcs
4 шт.
Vash Tsukor Sugar 10kg
450 г.
7 Flour 1kg
400 г.
Baking Soda 500g
4 г.
Vinegar 9% 1l
10 г.
Johnprince Apple 70+
1 шт.
Peach
1 шт.
Yunga Cocoa with Milk Cocoa Drink 300g
150 г.
Homemade Butter
100 г.
KhMZ Sour Cream 20%
100 г.
Preparation steps
01
Підготувати інгредієнти для випікання. Яйця із цукром (1,5 ст.) збити в міцну піну. Вона повинна стати сліпучо-білою, і це буде ознакою того, що цукор добре розчинився в яєчній масі.
02
Соду потрібно погасити оцтом: перемішати та дочекатися, поки закінчиться "шипіння". До збитих яєць додати просіяне борошно.
03
Обережно розмішати масу до однорідної консистенції. Якщо на поверхні тіста почнуть надуватися та лопатися пухирці: це просто дає про себе знати погашена сода.
04
Яблуко помити, почистити, прибрати зернята та нарізати тонкими шматочками. помитий персик також нарізати тонше. Дно роз'ємної форми змастити вершковим маслом або маргарином. Боки форми не потрібно змащувати. Викласти в форму нарізані фрукти. Зверху вилити тісто та поставити бісквіт у духовку. Йому потрібно випікатися 20 хвилин при температурі 180-200°С. Перевірити готовність зубочисткою або дерев'яною паличкою. Поки печеться бісквіт, потрібно зібрати інгредієнти для шоколадної глазурі.
05
В емальованій кастрюлі розпустити до рідкого стану вершкове масло. Насипати туди цукровий пісок (0,5 ст.) та порошок какао. Все ретельно розмішати: грудочок в глазурі утворюватися не повинно. Коли масляно-шоколадна суміш закипить, додати до неї сметану. Глазур потрібно прокип'ятити протягом 1,5-2 хвилин, потім зняти з плити та охолодити.
06
Бісквіту теж необхідно охолодитися. Не можна витягати його з форми, поки він не стане кімнатної температури. Нанести глазур на поверхню та боки бісквіту. Краще це робити в два шари. Після нанесення другого шару торт потрібно поставити в холодильник на 15 хвилин.
07
А тепер підготувати матеріали щоб прикрасити торт. Можна взяти готові збиті вершки - ними зручно малювати "павутинку". Збиті вершки помістити в кондитерській мішок або просто целофановий пакетик з акуратно зрізаним кінчиком. За допомогою мішочка видавити вершки на глазуровану поверхню торта у вигляді концентричних кіл. Від центру акуратно прокласти ножем кілька порційних "променів". З краю на торт посадити шоколадного павучка.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores