Суп із сочевиці та грибів - Image

Суп із сочевиці та грибів

Number of servings: 4Cooking time: 1 h 10 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Досить невибаглива на перший погляд сочевиця, виявляється, є одним з найдавніших продуктів харчування, відомих людству. Ще стародавні єгиптяни уміли випікати з неї хліб. Особливо ж вона "прижилася" в монастирській культурі, оскільки є прекрасною пісною їжею, що містить велику кількість білка. Ось ми якраз і пропонуємо вам приготувати цей пісний, але дуже ситний суп з сочевиці, який відмінно доповнює аромат сушених грибів. Готуватися він буде дуже просто - клопоту з сочевицею ніяких, тільки потрібно витримувати час приготування і уважно стежити, щоб вона не втратила форму, оскільки сочевиця досить швидко розварюється.

Ingredients

Сочевиця

2/3 склянки

Сушені гриби

50 г

Картопля

3 шт.

Цибуля

1 шт.

Морква

1 шт.

Часник

3 зубчики (можна менше) за смаком

Зелень пертрушки

за смаком

Рослинна олія

4 ст.л

Мелений чорний перець

за смаком

Сіль

за смаком

Духм'яний перець горошок

3-4 горошини

Preparation steps

01

Сушені гриби добре промийте, покладіть в миску, залийте окропом так, щоб він трохи покривав їх, і залиште набухати на 60 хвилин.

02

Потім вийміть гриби (воду, в якій вони замочувались, збережіть) і наріжте їх середніми шматочками. Викладіть гриби в каструлю.

03

У ту ж каструлю через марлю, складену в декілька шарів, процідіть воду, в якій замочувались гриби.  Долийте води так, щоб вийшло близько 2 літрів.

04

Доведіть цю воду до кипіння і проваріть все близько 20 хвилин. Дістаньте гриби і відкладіть.

05

Картоплю очистіть і наріжте невеликими кубиками.

06

Сочевицю промийте, переберіть і всипте у грибний відвар. Туди ж додайте картоплю, все перемішайте.

07

Знову включіть вогонь, доведіть до кипіння бульйон, потім зменшіть вогонь до меншого і варіть все при слабкому кипінні близько 10 хвилин.

08

Тим часом цибулю дрібно наріжте. Моркву натріть на середній терці (її можна також нарізати соломкою або кружечками - за смаком). Часник дуже дрібно поріжте.

09

У сковороді розігрійте олію, всипте цибулю, посоліть і поперчіть і обсмажте 4-5 хвилин до м'якості.

10

Додайте до неї моркву і обсмажте все ще 5 хвилин на повільному вогні, періодично помішуючи. За хвилину до готовності моркви додайте до овочів подрібнений часник.

11

Коли овочі обсмажаться, всипте їх у каструлю з супом, намагаючись, щоб в бульйон потрапило якомога менше олії. Посоліть і поперчіть бульйон за смаком, покладіть також кілька горошин духмяного перцю.

12

На олії, що залишилася у сковороді, обсмажте гриби, поки з них не випарується більша частина рідини. Коли гриби обсмажаться, викладіть їх у каструлю з супом. Знову включіть вогонь і проваріть суп ще близько 5 хвилин.

13

Зелень петрушки поріжте і додайте її до супу. Все добре перемішайте, накрийте каструлю кришкою і дайте супу настоятися близько 15 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Суп із сочевиці та грибів – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua