Маринований молодий буряк - Image

Маринований молодий буряк

Number of servings: 10Cooking time: 1 h 30 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Молодий буряк – корисна і солодка овочева культура, яка дуже хороша в замаринованому вигляді. До того ж, піддаючись термічній обробці, коренеплід зберігає всі цінні вітаміни. Маринований буряк служить основою для приготування холодників (холодних літніх супів), овочевих салатів, вінегретів і закусок. Його можна вживати відразу після мариновки як прекрасне доповнення до м'ясної або рибної страви, а можна і довгий час зберігати в холодильнику. Кмітливі господині запасаються маринованим буряком на зиму, щоб і в холоди радувати домашніх корисною і смачною їжею. Ви належите до їх числа? Тоді разом насолоджуйтеся цією нехитрою дієтичною закускою.

Ingredients for the recipe

Beetroot
8.80 - 15.00

Beetroot

per 1 kg

Ingredients

Beetroot

1,5 кг

Vash Tsukor Sugar 10kg

300 г

Salt Egypt

за смаком

Runa Vinegar 9% 0.75l

300 мл

Preparation steps

01

Буряк вимити. Відрізати краї, залишивши невеликі хвостики. Закип'ятити в каструлі 2 л води з оцтом і цукром. Готувати до повного розчинення цукру. Покласти буряк і варити під кришкою на середньому вогні 1 год.

02

Шумівкою викласти буряк на тарілку і дати охолонути. Потім зняти шкірку. Якщо буряк великий, розрізати його вздовж на 3-4 частини, залишаючи хвостики. Маринад процідити і довести до кипіння.

03

Покласти очищений буряк в стерилізовані банки, залити маринадом, накрити і поставити в холодильник на зберігання.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Apple charlotte in the oven (simple recipe)

Apple charlotte in the oven (simple recipe)

8

55 min