
Рисові кульки з вишнями
З рисової крупи можна приготувати не тільки плов і різотто, але і приголомшливий десерт, який із задоволенням скуштують як дорослі, так і дітки – рисові кисло-солодкі ягідні кульки. Гармонійна комбінація пряного рису з начинкою зі стиглої вишеньки в кислуватому журавлинному соусі воістину чарівна. Вишню найкраще взяти в'ялену або консервовану: вона додасть ласощам пікантний терпко-солодкуватий смак. Що стосується вибору рису, то для цього десерту ідеально підійде ароматний тайський рис сорту Жасмин. У приготовленому вигляді зернятка залишаються цільними, але набувають клейкість, що дозволяє легко сформувати з крупи кульки. У підсумку Вас очікує гарна страва як за формою, так і за змістом.
Ingredients
Сіль
за смаком
Цукор
50 г
Вишня
100 г
Журавлина
100 г
Крохмаль
0,5 ч. л.
Рис (довгий)
200 г
Лимон
50 г
Preparation steps
01
Рис всипати в каструлю, влити 1,5 склянки холодної води, поставити на сильний вогонь і довести до кипіння. Накрити кришкою, варити 5 хв. Зменшити вогонь і варить, поки вода повністю не вбереться. Зняти з вогню і залишити під кришкою на 10-15 хв.
02
Розвести в 50 мл води 2 ст. л. цукру і 1 ст. л. лимонного соку. Заправити цією сумішшю рис, перемішати, дати охолонути.
03
Вологими руками сформувати з рису невеликі коржики. Укласти в центр кожної по 2-3 вишеньки, скачати кульки.
04
Журавлину промити, протерти через сито, додати 2 ст. л. цукру, залити 150 мл води, поставити на вогонь і довести до кипіння. Крохмаль розвести в 1 ст. л. холодної води, влити в журавлиновий сироп. Перемішати і зняти з вогню. Полити соусом рисові кульки.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores