Міні-шарлотка - Image

Міні-шарлотка

Number of servings: 4Cooking time: 35 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Міні-шарлотки - це порційна випічка, зменшені копії традиційної, всім знайомої шарлотки. Найзручніше випікати їх в невеликих силіконових формочках. Готуються міні-шарлотки на основі бісквітного тіста. Борошно перед додаванням у збиту яєчно-цукрову суміш бажано просіяти. Цей нетрудомісткий процес збагатить борошно киснем, що важливо для випічки. Духовку під час випікання бісквітів відкривати не рекомендується, оскільки шарлотки погано "піднімуться". А якщо все-таки заглянути в духовку необхідно, робіть це обережно, повільно відкриваючи дверцята духовки. Особливість запропонованого рецепта - додавання разом з яблуками в міні-шарлотки бананів, що зробить випічку ще смачніше.

Ingredients

Цукор

1,5 ст. л.

Яйце куряче

2 шт.

Борошно пшеничне

2,5 ст. л.

Масло вершкове

1,5 ч. л.

Сода

за смаком

Яблука

0,5 шт.

Банани

0,5 шт.

Preparation steps

01

За допомогою міксера збити яєчні білки в густу піну. Поступово додати до них жовтки, постійно помішуючи.

02

Обережно вмішати цукор в суміш білків і жовтків, при цьому міксер постійно збиває суміш. Додати соду.

03

Помішуючи вручну, додавати поступово борошно, замісити тісто.

04

Формочки змастити вершковим маслом, викласти на дно нарізані фрукти - яблука і банани. Вилити тісто у формочки, при цьому фрукти повинні бути повністю закриті тістом.

05

Поставити формочки в духовку на 15-20 хвилин, випікати при температурі 180°C.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Шварцброт - німецький чорний хліб

Шварцброт - німецький чорний хліб

8

2 h 40 min