Перевернутий сливовий пиріг - Image

Перевернутий сливовий пиріг

Number of servings: 8Cooking time: 1 hDifficulty: EasyMeal: Breakfast

Перевернутий пиріг або як його ще називають «тарт татен» є класичним французьким десертом. Виявляється, ця ароматна випічка стала відома світові наприкінці ХІХ століття завдяки сестрам Татен, які спекли з якимись кулінарними помилками на своє здивування такий оригінальний і смачний пиріг для своїх гостей. Незабаром «пиріг навиворіт» став користуватися величезною популярністю далеко за межами провінційного французького містечка Ламотт-Беврон. Класичний рецепт тарт татена готується з карамелізованими яблуками, однак пропонуємо Вам трохи поекспериментувати і спекти перевернутий сливовий пиріг. Солодке тісто ідеально поєднується зі злегка кислуватою соковитою верхівкою.

Ingredients

Масло вершкове

180 г

Цукор

220 г

Цукор ванільний

30 г

Молоко

100 мл

Розпушувач

10 г

Борошно пшеничне

170 г

Сливи

600 г

Яйце куряче

2 шт.

Preparation steps

01

Сливи помити, нарізати на четвертинки і видалити кісточки. На сковорідці розтопити вершкове масло, додати цукор. Розтопити цукор, а потім додати сливи. Тушкувати хвилину і зняти з вогню.

02

Для тіста вершкове масло (130 грам) додати цукор і ваніль. Перемішати, а потім по трохи додати молоко і яйця. Тепер добре збити міксером суміш. Борошно з розпушувачем просіяти і обережно додати в молочну суміш.

03

Духовку розігріти до 180 градусів. Форму змастити вершковим маслом. У форму викласти сливи, зверху залити тістом. Поставити форму в духовку і випікати близько 30 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Vegetable curry

Vegetable curry

1

20 min

Перевернутий сливовий пиріг – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua