Кабса - Image

Кабса

Number of servings: 8Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Dinner

Кабса - національне блюдо Саудівської Аравії, дуже поширене практично у всіх арабських країнах. Рецептів кабси величезна безліч. Для її приготування використовують різне м'ясо: курку, баранину, яловичину, верблюжатину або рибу з креветками. Також у кожному з них використовуються різні спеції і прянощі, різноманітністю яких славиться арабська кухня. Це чорний перець, гвоздика, каррі, кардамон, шафран, кориця, мускатний горіх і багато інших. Незмінною складовою будь-якої кабси є рис, краще всього використовувати індійський рис басматі. Якщо хочете, щоб він вийшов розсипчастим, то каструлю з готовим блюдом потрібно щільно обернути в рушник або ковдру на 20-30 хвилин.

Ingredients

Курка

1 шт.

Рис

300 г.

Цибуля

2 шт.

Часник

5 зубчиків

Томатна паста

3 ст. л.

Оцет

2 ст. л.

Морква

500 г.

Перець солодкий

2 шт.

Соняшникова олія

за смаком

Лавровий лист

за смаком

Сіль

за смаком

Preparation steps

01

Курку розрубати на 8 порційних шматків, посолити і обсмажити з 2-х сторін на соняшниковій олії.

02

Додати посічену цибцлю, додати лавровий лист, посолити і тушкувати до готовності курки. Додати томатну пасту і оцет, перемішати.

03

Підсмажити натерту на великій тертці моркву, порізаний соломкою перець і порубаний часник, посолити.

04

До курки всипати рис і прожарити 8 хвилин. Курку вийняти з томатної підливи, в підливу всипати овочі так, щоб рідина покривала рис на 2 см. Перемішати, довести до кипіння і варити до готовності на маленькому вогні.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Телятина з йогуртом по-турецьки

Телятина з йогуртом по-турецьки

2

25 min

Кабса – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua