
Шоколадний клафуті зі сливами
Сільський десерт з властивим йому французьким шармом – клафуті – відомий кожній господині як швидка, проста і дуже смачна домашня випічка, що гармонійно сполучає в собі риси ніжного відкритого пирога, повітряної запіканки і легкого пудингу. Дивовижно, правда? На перший погляд поєднання солодких, стиглих фруктів з яєчним тістом, схожим на млинцеве, може здатися Вам щось дивним, але спробувавши один шматочок, Ви закохаєтесь в цей вишуканий десерт назавжди і безповоротно. Традиційна начинка для клафуті – кисленькі вишневі ягідки з кісточками. Однак зустрічається і яблучна, абрикосова, чорнична випічка. Сьогодні пропонуємо Вам спекти шоколадний клафуті зі сливами – справжній рай для ласунів.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Chicken Egg C0 1pc
6 шт.
Vash Tsukor Sugar 10kg
150 г
Top Grade Wheat Flour
150 г
Biscuit-Chocolate Waffles with Сhocolate Truffle 50g
200 г
Homemade Butter
30 г
Nashi Vershky UHT Cream 15% 125g
200 мл
Dark Plum
200 г
Preparation steps
01
Сливи помити, розрізати на половинки і видалити кісточки. На шкірці зробити по кілька розрізів. Шоколад розламати на шматочки і розтопити на водяній бані.
02
Борошно просіяти і змішати з цукром. Яйця з вершками збити міксером до стану піни. Обережно влити вершкову суміш в борошняну. Перемішати обидві суміші до однорідної консистенції. Розігріти духовку до 180 градусів.
03
До тіста додати розтоплений шоколад і перемішати. Змастити маслом форму або порційні форми для випікання. Розподілити тісто і покласти зверху сливи, вдавлюючи їх. Поставити форму або форми в духовку і випікати близько 30 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores