
Рататуй з гарбузом і орегано
Всі Ви, напевно, дивилися відомий на весь світ американський мультфільм про маленького щурика Ремі, який обожнював готувати. На честь його улюбленої страви і дали назву мультику. А готував головний герой страву рататуй – кулінарний шедевр прованської кухні, що представляє собою яскраву і насичену овочеву комбінацію із середземноморськими травами. Вона служить приголомшливим гарніром до м'яса або риби, а також прекрасна в якості самостійної закуски. Незаперечний плюс рататуя в тому, що в літній період всі інгредієнти доступні як ніколи і завжди під рукою, точніше на грядках. Сьогодні пропонуємо насолодитися незвичним, але від цього не менш смачним варіантом цієї страви – рататуєм з гарбузом і орегано.
Ingredients
Цибуля ріпчаста
2 шт.
Часник
3 зуб.
Лавровий лист
1 шт.
Орегано
20 г
Олія оливкова
60 мл
Гарбуз
500 г
Помідори
2 шт.
Цукіні
500 г
Петрушка
20 г
Сіль
за смаком
Перець
за смаком
Preparation steps
01
Цибулю і часник очистити від лушпиння, нарізати. Цибулю і часник змішати з орегано, додати лавровий лист, пасерувати у великій каструлі на оливковій олії 10 хвилин до золотистого кольору цибулі.
02
Помідори помити, нарізати кубиками. Гарбуз помити, очистити від шкірки і насіння. М'якоть гарбуза нарізати кубиками.
03
Помідори і гарбуз змішати з цибулею і приправами і залишити на повільному вогні близько 20 хвилин, накривши кришкою. Час від часу неоходімо помішувати овочі.
04
Петрушку помити, просушити, дрібно нарізати. Цукіні помити і нарізати кубиками. Додати до помідорів та гарбуза цукіні і готувати ще 30 хвилин на середньому вогні, іноді помішуючи. Подавати рататуй на стіл гарячим, прикрасивши петрушкою.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores