
Дріжджовий пиріг зі слив
Пам'ятаєте, як наші бабусі управлялися з дріжджовим тістом? Які чудові дріжджові пиріжки вони пекли - це просто не передати словами. Легке, повітряне, ароматне дріжджове тісто було смакотою, а начинки - сливова, полунична, малинова. О, ці домашні дріжджові пироги були божественні. Пропонуємо сьогодні і вам повправлятися з дріжджовим тістом і спекти дріжджовий пиріг зі слив. І нехай вас не лякає дріжджове тісто. Пиріг вийде у всіх. Адже, наш рецепт універсальний, завдяки тому, що до його складу, крім дріжджів, ще входять йогурт і лимон, які сприяють тому, що тісто в будь-якому випадку вийде пишним. Сливи стануть відмінним наповненням пирога. Тому можете сміливо готувати дріжджовий пиріг зі слив.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Top Grade Wheat Flour
270 г
Lvivski Drizhdzhi Dry Bakery Yeast 12g
7 г
Akvulya Still Water 2l
40 мл
Vash Tsukor Sugar 10kg
320 г
Salt Egypt
3 г
Lemon
60 г
Chicken Egg C0 1pc
1 шт.
Dr.Oetker Vanilla Aroma 8g
5 г
Homemade Butter
140 г
Dark Plum
1 кг
Preparation steps
01
Розмішати дріжджі з теплою водою і залишити на 10 хвилин.У глибоку миску просіяти 240 грам борошна, 200 грам цукру, сіль, йогурт, яйце, цедру і ваніль. Додати дріжджі і збивати міксером на не великий швидкості близько хвилини.
02
Масло розм'якшити і по трохи додати в борошняну суміш. Кілька хвилин збивати міксером до однорідного стану. Обсипати тісто рештою борошна і накрити миску з тістом плівкою або серветкою. Залишити на 1,5 години.
03
Форму для випікання змастити маслом і посипати цукром. Сливи помити, розрізати на половинки і видалити кісточки. Кожну половинку розрізати на часточки і викласти їх у форму.
04
Дістати тісто і викласти його зверху на сливи. Знову накрити форму і залишити на 1,5 години. Розігріти духовку до 190 градусів.Поставити форму в духовку і випікати близько 30-35 хвилин. Дістати з духовки, дати трохи охолонути і розрізати на порційні шматочки.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores