
Телятина з йогуртом по-турецьки
Однією з найвідоміших у світі національних кухонь вважається турецька. У зв'язку із забороною вживання м'яса свинини, різні м'ясні страви в Туреччині готують з телятини, баранини. Телятина відома всім своїм ніжним, соковитим м'ясом, яке тане у роті. Що ж може бути спільного між м'ясом і солодким молочним продуктом зі шматочками фруктів? У турецькій кухні йогурт – один з найпопулярніших продуктів. Його не тільки п'ють на сніданок, але і подають в якості соусів або заправки до м'ясних страв. Виходить дуже смачно і пікантно. А все тому, що йогурт необхідно трохи загасити у вершковому маслі зі спеціями. А потім – додати скибочки телятини. Спробуйте.
Ingredients
Телятина
200 г.
Печериці
4 шт.
Вершкове масло
за смаком
Борошно
1 ст. л.
Вершки
40 г.
Йогурт
50 г.
Цибуля ріпчаста
50 г.
Сіль
за смаком
Чорний мелений перець
за смаком
Червоний мелений перець
за смаком
Зелень
за смаком
Preparation steps
01
М'ясо промити й нарізати скибочками. Печериці промити, обсушити і нарізати. Цибулю очистити і нарізати.
02
Розігріти сковороду з вершковим маслом і швидко обсмажити м'ясо до золотистої скоринки. Приправити сіллю і перцем.
03
На іншій сковороді обсмажити на вершковому маслі цибулю і гриби. З'єднати з м'ясом.
04
Для соусу покласти на сковороду вершкове масло, додати борошно і злегка підсмажити. Влити вершки, трохи води і, помішуючи, довести до кипіння. Приправити сіллю, червоним перцем і повільно влити йогурт. Не доводячи до кипіння, підігріти.
05
Покласти м'ясо і гриби, добре перемішати.
06
В кінці додати дрібно насічену зелень.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores