
Пісочний пиріг із айви з карамеллю
Екзотична айва вважається найзагадковішим фруктом, який відомий людству. Неїстівний в сирому вигляді твердий і непримітний плід надто в'язок на смак. Однак чим довше зберігати айву, тим м'якше вона стає. Але навіщо чекати так довго і відмовляти собі в насолоді цим фруктом? Айва, яка піддалася тепловій обробці, розкриває свій неповторний смак і чудовий аромат. Випічка з айвою – показовий приклад дивовижного перетворення цього фрукта. Пропонований пісочний пиріг із айви з карамеллю має відкритий вид, як тарт. І правильно, навіщо ж ховати таку смачну красу? З кожним шматочком пирога Ви відчуєте, як у роті розсипаються тисячі найдрібніших гранул дивовижної айви.
Ingredients
Цукор
325 г
Лимон
130 г
Айва
1700 г
Сіль
за смаком
Масло вершкове
20 г
Борошно пшеничне
30 г
Тісто пісочне
500 г
Preparation steps
01
В каструлі змішати 1,5 літра води і цукор (200 г). Лимон помити, вичавити сік і натерти на тертці цедру. Додати сік і цедру в каструлю.
02
Помити айву, очистити, видалити серцевину. Додати айву в каструлю, накрити кришкою і варити близько 10 хвилин. Духовку розігріти до 190 градусів.
03
У сковороду покласти цукор і трохи солі. Поставити на маленький вогонь і нагрівати, поки цукор не перетворитися на густу світло-коричневу масу. Додати масло і добре розмішати.
04
У карамель викласти айву. Тісто повністю розморозити. На присипаному борошном столі розкачати тісто (розміром трохи більше діаметру сковороди). Викласти тісто на сковорідку з фруктами і трохи піджати краї. Поставити сковороду в розігріту духовку і випікати близько 40 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores