
Цибульно-картопляний салат
Такі салати іноді навіть можна віднести до розряду закусок або легких гарнірів. Тому що основні інгредієнти тут тільки цибуля і картопля. Зате салат буде дуже доречний, коли не хочеться довго возитися на кухні або коли в холодильнику виявилося порожньо. У такому випадку це буде і швидко, і досить ситно - все таки картопля. Лимонний сік зробить картоплю не таким сухою, а всю страву більш м'якою. Якщо ви не полюбляєте майонез, тоді його легко можна замінити сметаною - це навіть корисніше. А взагалі салат краще посипати зверху зеленню або, наприклад, шматочками помідорів, щоб додати йому виразності.
Ingredients
Картопля
600 г.
Цибуля ріпчаста
150 г.
Оцет
60 г.
Цукор
10 г.
Лимон
1 шт.
Майонез
70 г.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Preparation steps
01
Картоплю помити і відварити в підсоленій воді до готовності. Потім злити воду, охолодити картоплю, очистити і нарізати кубиками або скибочками. Полити оцтом і посипати цукром.
02
Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити. Змішати в мисці картоплю з цибулею. За смаком додати сіль і перець. З лимона вичавити сік, додати до овочів. Перемішати салат з майонезом і подавати (перед подачею краще протягом 30-45 хвилин охолодити в холодильнику).
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores