Хумус із цукіні - Image

Хумус із цукіні

Number of servings: 2Cooking time: 15 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Середземноморська страва хумус являє собою пюреобразну вегетаріанську закуску, класичний рецепт якої включає турецький горох нут, розбавлений оливковим і кунжутним маслами і лимонним соком. Також додається велика кількість різноманітних спецій і прянощів. Подається страва з запеченими або сирими овочами і як соус до лавашу або питі. Страва настільки смачна, легка і корисна, що араби їдять хумус на сніданок, обід і вечерю. У пропонованому рецепті основу пасти становить цукіні. Цей овоч надає страві приємний зеленуватий колір. Така собі літня версія традиційного хумусу. Маючи неповторний аромат, хумус з цукіні припаде до душі всім членам Вашої родини.

Ingredients

Цукіні

2 шт.

Олія оливкова

2 ст. л.

Сік лимонний

за смаком

Кунжут

1 ст. л.

Сіль

за смаком

Гвоздика мелена

1 г.

Перець червоний мелений

2 ч. л.

Кмин

2 ч. л.

Кінза

1 пучок

Перець болгарський

1 шт.

Preparation steps

01

Кунжут перемолоти в кавомолці.

02

Цукіні ретельно промити, після разом із шкіркою нарізати кубиками, покласти в блендер разом із іншими інгредієнтами, в тому числі і кунжутом.

03

Подрібнити суміш у блендері до стану пюре.

04

При подачі викласти хумус в мисочку, присипати зверху червоним і чорним перцем, подавати з часточками болгарського перцю і кінзою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Lo Mein

Lo Mein

1

30 min

Хумус із цукіні – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua