Тортилії - Image

Тортилії

Number of servings: 10Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Тортилія - це тонкий коржик з кукурудзяного або пшеничного борошна. Тортилії вживаються в їжу головним чином в Мексиці та країнах Центральної Америки. У Мексиці тортилії є однією з національних страв. Індіанці випікали їх з давніх часів. Тортилія є основою для багатьох страв. Тортилія, до слова сказати, це національний хліб Мексики. Такі коржі добре приготувати про запас, а потім з них робити найрізноманітніші рулети, сендвічі, канапе, пироги, буріто. Буріто, до речі, це теж національна страва Мексики, і робиться вона на основі саме тортилії. Загортати в тортилію можна будь-які начинки і солодкі, і солоні. До того ж, тортилії корисні, так як печуться вони з кукурудзяного борошна, а кукурудза, як відомо, це цариця овочів.

Ingredients

Кукурудзяне борошно

360 г.

Пшеничне борошно

360 г.

Морська сіль

7 г.

Олія

90 г.

Куркума

5 г.

Розпушувач для тіста

4 г.

Кріп (сухий, мелений)

15 г.

Preparation steps

01

Спочатку потрібно замісити тісто. Для цього змішати кукурудзяне борошно, пшеничне борошно, морську сіль, олію, теплу воду (180 г.), куркуму (розведену в 30 г. води), розпушувач, мелений кріп. Залишити тісто настоятися 20 хвилин.

02

Потім розділити тісто на 10 частин. Добре розігріти сковорідку.

03

Розкатати коржики максимально тонко та випікати з двох сторін до зарум'янювання. Після випікання викладати готові вироби на рушник та накривати їх.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Mexican Quesadilla with Chicken, Cheese and Salsa Sauce

Mexican Quesadilla with Chicken, Cheese and Salsa Sauce

4

25 min

Тортилії – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua