
Грецький суп із чечевиці
Грецький суп із чечевиці став дуже популярним останнім часом. У приготуванні цей суп досить простий. І складається він з мінімуму інгредієнтів. Але користь вашому організму він принесе чималу. Адже чечевиця містить в собі дуже багато рослинного білка, який легко засвоюється організмом. Також чечевиця містить менше жиру, ніж, наприклад, горох і є відмінним джерелом заліза. Фолієвої кислоти в чечевиці міститься в кілька разів більше, ніж у будь-якому іншому продукті. Також в чечевиці міститься клітковина, яка сприяє поліпшенню травлення. Чечевиця в цілому дуже сприятливо впливає на організм. Тому, з'ївши суп із чечевиці, ви порадуєте свій організм в першу чергу.
Ingredients
Чечевиця
200 г.
Часник
5 зубчиків
Цибуля
2 шт.
Коріандр
0.5 ч. л.
Морква
4 шт.
Цукор
1 ч. л.
Овочевий бульйон
300 мл.
Томатна паста
2 ст. л.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Лимон
за смаком
Олія соняшникова
5 ст. л.
Preparation steps
01
Промити чечевицю, залити водою на 4 см. вище рівня крупи і варити впродовж 15 хвилин на невеликому вогні.
02
Почистити цибулю, нарізати кубиками, часник почистити і розчавити пласкою стороною ножа, моркву розрізати вздовж на 4 частини і нарізати часточками.
03
Розігріти в сковороді олію (краще оливкову), обсмажити часник і цибулю, потім додати моркву, присипати її цукром, додати коріандр. Готувати протягом 10 хвилин, періодично помішуючи.
04
Додати до чечевиці гарячий бульйон, посолити, потім додати томатну пасту, овочі з сковороди і варити все на середньому вогні 20 хвилин, до м'якості чечевиці.
05
За п'ять хвилин до закінчення варіння перевірити на сіль, якщо треба - досолити, потім додати чорний перець.
06
Готовий суп прикрасити лимоном.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores