Грецький рисовий салат - Image

Грецький рисовий салат

Number of servings: 4Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Більше двох третин населення планети вважає рис найбільш улюбленою і смачною крупою. Ні для кого не секрет, що рис дуже корисний для організму людини: він і поживний, є відмінним джерелом білків, вуглеводів і різних мікроелементів, і заповнює наші енерговитрати, та ще при всьому цьому, містить мало жирів - непогано, особливо для тих, хто стежить за своїм здоров'ям і фігурою. У салаті відмінне поєднання рису, ароматної м'яти і петрушки. Варто відзначити, що петрушка - одна з небагатьох ароматних трав, яка не втрачає своїх якостей при тривалій тепловій обробці, а навпаки, смак її при цьому тільки посилюється. Салат поєднує в собі не тільки ароматні спеції грецької кухні, а смачний і ніжний йогурт з легкою кислинкою лимона, що характерно для турецької кухні.

Ingredients for the recipe

Long Grain Rice
47.90 - 58.70

Long Grain Rice

per 1 kg

Ingredients

Long Grain Rice

1 склянка

Food Studio Chicken Broth 500ml

1,5 склянки

Red Buttercup Bulb 5pcs

1 шт.

Garlic

2 зубчики

Spinach Bunch100g

100 г

Maestro de Oliva Pitted Black Olives 360g

1 жменя

Parsley 70g

2 гілочки

Mint 50g

2 гілочки

Dill 70g

1 пучок

Lemon

0,5 шт.

Fanni Yogurt 2.2% 750g

4 ст.л.

Homemade Butter

1 ст.л.

Auchan Ground Coriander 20g

1 ч.л.

Prypravka Cumin Seasoning

1 ч.л.

Salt Egypt

за смаком

Kamis Black Pepper Pea Spices

за смаком

Preparation steps

01

Рис промити, залити холодною водою і залишити на 20 хвилин, потім відкинути на сито.

02

Цибулю тонко нарізати. Часник подрібнити. Петрушку, кріп і м'яту розібрати на гілочки і також подрібнити. Зіру перемолоти у кавничці. З лимона віджати 3 ст.л. соку.

03

Листя шпинату нарізати соломкою, маслини - тонкими кільцями.

04

У сотейнику розігріти вершкове масло, обсмажувати в ньому цибулю 3 хвилини. Додати туди ж часник, коріандр і зіру, продовжувати підсмажувати ще одну хвилину.

05

Ввести рис, кріп, посолити, поперчити, все пеермішати.

06

Влити бульйон, довести до кипіння.

07

Потім зменшити вогонь до мінімального і варити під кришкою 15 хвилин.

08

Зняти сотейник з вогню, додайте петрушку, м'яту, шпинат, маслини і 2 ст.л. лимонного соку.

09

В окремому посуді з'єднати йогурт з рештою лимонного соку, посолити і поперчити за смаком.

10

На сервірувальне блюдо викласти рис, полити отриманою  заправкою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Asparagus Salad with Peas And Eggs

Asparagus Salad with Peas And Eggs

2

40 min