
Ірландський кекс з родзинками
Цей десерт припадає до смаку багатьом. Рецептів кексу з родзинками безліч. Ірландський кекс з родзинками - своєрідний кекс, це пов'язано з використанням в рецепті віскі та наявностю попередньої фази його приготування. Використання віскі в кексі робить його трохи алкогольним. Сп'яніти неможна, але з кожним проковтнутим шматочком кексу, всередині розливається гаряче тепло. Цей легкий, вологий кекс з тонким ароматом кориці і гвоздики, а також з пікантним ірландським віскі, особливо спокусливий взимку. Також ірландський кекс з родзинками дуже добре підійде до ранкового чаю або кави.
Ingredients
Борошно пшеничне
300 г.
Вода
200 мл.
Родзинки
300 г.
Цукор
5 ст. л.
Яйце куряче
0,5 шт.
Масло вершкове
2 ст. л.
Віскі ірландський
2,5 ст. л.
Сода
за смаком
Сіль
за смаком
Коріандр мелений
за смаком
Кориця мелена
за смаком
Гвоздика мелена
за смаком
Перець чорний запашний мелений
за смаком
Горіх мускатний мелений
за смаком
Імбир мелений
за смаком
Preparation steps
01
Попередньо за один день до випічки, необхідно змішати в каструлі прянощі, воду, масло і цукор. Поставити на вогонь, довести до кипіння, постійно помішуючи, зменшити вогонь, варити суміш протягом 20 хвилин. Зняти з вогню, влити віскі. Суміш повинна повністю охолонути, після чого прибрати на ніч у холодильник.
02
Поставити миску з підготовленою пряною сумішшю в каструлю з гарячою водою, для того, щоб розчинилося на поверхні масло.
03
Духовку розігріти до 175ºС, на нижній рівень в духовці поставити деко з водою. Змастити форму для випікання маслом, присипати борошном.
04
Змішати в мисці просіяне борошно, додати соду і сіль, родзинки, вмішати підготовлену пряну суміш, вбити яйце. Замісити тісто. Викласти у форму для випікання, поставити в духовку. Випікати протягом 1,5 години до коричневого кольору. У разі, якщо кекс занадто швидко стане рум'яним, накрити фольгою зверху.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores