
Гезлеме (турецький корж)
Гезлеме - традиційна страва турецької кухні, яка являє собою коржі з начинкою, загорнутою всередині. Гезлеме традиційно випікається на спеціальній випуклій сковороді, яку називають сач. Ми пропонуємо Вам обійтися звичайною товстодонною чавунною сковородою (а в крайньому випадку - сковородою з антипригарним покриттям). Стандартів тіста для турецьких коржів немає. У запропонованому рецепті тісто бездріжджове. Начинка для гезлеме може бути будь-яка: сир, бринза, м'ясо або овочі. У нашому випадку - це сир із зеленню. Смачні та апетитні турецькі коржі гезлеме подаються до столу відразу ж після приготування гарячими, нарізаними на шматочки.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Top Grade Wheat Flour
600 г.
Akvulya Still Water 2l
300 мл.
Salt Egypt
0,5 ч. л.
Khersonskyy Syr Korolivskyy Cheese 45%
300 г.
Costa d'Oro Refined Vegetable Oils Mix 750ml
2 ст. л.
Fresh Greens Mix 100g
100 г.
Homemade Butter
80 г.
Preparation steps
01
Для приготування тіста в мисці змішати борошно, сіль, влити воду, ретельно перемішати.
02
На стіл вилити трохи олії, викласти борошняну масу з миски, замісити тісто. Розділити на 6-8 частин.
03
Одну з частин тіста розкачати дуже тонким шаром товщиною 1-2 мм.
04
Для приготування начинки сир натерти на тертці, подрібнити зелень, перемішати все в мисці.
05
На половину розкатаного листа тіста викласти начинку, зверху накрити другою половиною, защипнути краї.
06
Чавунну сковороду розігріти з олією, після вогонь зменшити до середнього.
07
Викласти приготований корж на сковороду, смажити 1-2 хвилини, перевернути на іншу сторону, повторити перевертання кілька разів, кожен раз верх коржа змащуючи розтопленим вершковим маслом. Смажити до золотистої скоринки.
08
Викласти зі сковороди коржик, скласти навпіл, дати просочитися 1 хвилину, повернути в попереднє положення. Перевернути на іншу сторону, повторити згортання.
09
Повторити приготування з рештою тіста.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores