Цимес із яблук з рисом - Image

Цимес із яблук з рисом

Number of servings: 2Cooking time: 20 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Єврейський національний десерт цимес являє собою солодке рагу з овочів. Найчастіше основними компонентами страви виступають морква, квасоля, нут. Традиційний рецепт рагу можна доповнити м'ясом, ягодами і сухофруктами. Цимес є обов'язковою стравою в меню на єврейські новорічні свята і сімейні торжества. Не дивлячись на те, що десерт готується дуже швидко з цілком звичайних продуктів, він вважається справжнім делікатесом. Цимес із яблук з рисом – цікава варіація класичного рецепту. Можете додати трохи тертої кориці. Пряність чудово поєднується з яблуком. Рис найкраще брати шліфований, у відварному вигляді він більш розсипчастий.

Ingredients

Рис

100 г.

Яблука

4 шт.

Родзинки

40 г.

Масло вершкове

1 ст. л.

Цукор

2 ст. л.

Лимони

1 шт.

Сіль

за смаком

Preparation steps

01

Відварити рис у воді до розсипчастого стану. Яблука помити, вирізати серцевину, нарізати часточками. Натерти лимонну цедру.

02

Яблука перекласти в каструлю, поставити на вогонь, залити невеликою кількістю води, довести до кипіння, потім висипати в каструлю рис і родзинки, додати масло, цедру і цукор, трохи додати солі.

03

Варити на маленькому вогні протягом 10 хвилин під закритою кришкою. Подавати гарячим або холодним.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Тунець з соусом песто

Тунець з соусом песто

4

15 min