Балиш по-татарськи - Image

Балиш по-татарськи

Number of servings: 10Cooking time: 2 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Це дуже старовинна національна страва татарської кухні, яку готували на свята в печі. Балиш - це великий пиріг з бездріжджового тіста з м'ясом і картоплею. Особливо смачна нижня частина пирога, так як вона просякнута м'ясними соками. Приготування балиша займе у Вас чимало часу, але це окупиться тим задоволенням, яке Ви отримаєте, спробувавши його. Замість теплої кип'яченої води, як запропоновано в даному рецепті, можна заливати в пиріг бульйон. Подавати балиш потрібно гарячим. Верхню частину свіжоприготованого пирога зазвичай ділять між усіма членами застілля, а начинку розкладають і їдять за допомогою приладів. Якщо балиш їдять охолодженим, то його ріжуть на порційні шматки і прилади вже не потрібні.

Ingredients for the recipe

Akvulya Still Water 2l
11.50 - 25.50

Akvulya Still Water 2l

2 l

Ingredients

Akvulya Still Water 2l

250 мл.

Tsarska Oliia Refined Sunflower Oil 0.5l

за смаком

Homemade Butter

за смаком

7 Flour 1kg

300 г.

Frozen Common Quail Meat

0,5 кг.

Packed Potatoes

750 г.

Salt Egypt

за смаком

Spice Black Pepper Ground

за смаком

Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs

2 шт.

Preparation steps

01

Нарізати картоплю і м'ясо, посолити, поперчити, додати спеції і добре перемішати.

02

Замісити тісто з 1 яйця, борошна, води і солі. Розкачати перший корж товщиною 0,5 см. і розміром з форму для запікання. Форму змастити соняшниковою олією.

03

Укласти у форму. Зробити бортики, викласти на корж начинку.

04

Розкачати друге коло, в середині зробити отвір. Накрити коржем начинку і защипнути края.

05

Зробити кришечку, за розміром отвору пирога. Змастити жовтком.

06

Поставити в духовку на 2 години при температурі 150°C і випікати. За 10 хв. до готовності відкрити кришечку і залити 1 склянку теплої кип'яченої води. Змастити верхівку пирога вершковим маслом.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Смажені пельмені по-узбецьки

Смажені пельмені по-узбецьки

4

40 min