Салат «Вальдорф» - Image

Салат «Вальдорф»

Number of servings: 2Cooking time: 35 minDifficulty: EasyMeal: Dinner

Салат "Вальдорф" досить популярний, а його назва багатьом здасться знайомою. Створений він був у кінці 19 століття в ресторані при нью-йоркському готелі, на честь якого і був названий. В оригіналі його рецепт був досить простий: селера, кисло-солодке яблуко і майонез з лимонним соком. Салат дуже швидко отримав популярність, а готувати його стали далеко за межами не лише Нью-Йорка, а й Америки. Звісно, рецептів цього салату стало безліч. Іноді в нього додають оливкову олію, замість майонезу, огірки, насіння кунжуту, твердий сир, курку, виноград, горіхи пекан, кедрові горіхи... У нашій же країні популярна версія рецепта, яка представлена ​​нижче.

Ingredients

Волоські горіхи

100 г

Часник

1 зуб.

Стебло селери

3 шт.

Олія рослинна

10 мл

Огірки

3 шт.

Яблука

1 шт.

Суміш салатних листків

60 г

Сіль

за смаком

Лимон

50 г

Preparation steps

01

Часник очистити від лушпиння і нарізати. За допомогою блендера подрібнити частину горіхів, часник, половину огірка, додати рослинну олію і збити до однорідного стану.

02

Огірки помити, видалити кінчики і нарізати скибочками або кубиками. Селеру помити і нарізати кубиками. Яблуко помити, видалити серцевину і нарізати так само, як і огірки. Збризнути нарізані яблука лимонним соком. Листя салату помити і нарвати руками.

03

У мисці змішати овочі, фрукти і листя салату. Додати до салату заправку і обережно перемішати. Викласти в порційні тарілки і прикрасити горіхами, що залишилися.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Vegetable curry

Vegetable curry

1

20 min