Рататуй з гарбузом і орегано - Image

Рататуй з гарбузом і орегано

Number of servings: 4Cooking time: 1 h 30 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Всі Ви, напевно, дивилися відомий на весь світ американський мультфільм про маленького щурика Ремі, який обожнював готувати. На честь його улюбленої страви і дали назву мультику. А готував головний герой страву рататуй – кулінарний шедевр прованської кухні, що представляє собою яскраву і насичену овочеву комбінацію із середземноморськими травами. Вона служить приголомшливим гарніром до м'яса або риби, а також прекрасна в якості самостійної закуски. Незаперечний плюс рататуя в тому, що в літній період всі інгредієнти доступні як ніколи і завжди під рукою, точніше на грядках. Сьогодні пропонуємо насолодитися незвичним, але від цього не менш смачним варіантом цієї страви – рататуєм з гарбузом і орегано.

Ingredients

Цибуля ріпчаста

2 шт.

Часник

3 зуб.

Лавровий лист

1 шт.

Орегано

20 г

Олія оливкова

60 мл

Гарбуз

500 г

Помідори

2 шт.

Цукіні

500 г

Петрушка

20 г

Сіль

за смаком

Перець

за смаком

Preparation steps

01

Цибулю і часник очистити від лушпиння, нарізати. Цибулю і часник змішати з орегано, додати лавровий лист, пасерувати у великій каструлі на оливковій олії 10 хвилин до золотистого кольору цибулі.

02

Помідори помити, нарізати кубиками. Гарбуз помити, очистити від шкірки і насіння. М'якоть гарбуза нарізати кубиками.

03

Помідори і гарбуз змішати з цибулею і приправами і залишити на повільному вогні близько 20 хвилин, накривши кришкою. Час від часу неоходімо помішувати овочі.

04

Петрушку помити, просушити, дрібно нарізати. Цукіні помити і нарізати кубиками. Додати до помідорів та гарбуза цукіні і готувати ще 30 хвилин на середньому вогні, іноді помішуючи. Подавати рататуй на стіл гарячим, прикрасивши петрушкою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cookies honey-tahini

Cookies honey-tahini

10

30 min

Рататуй з гарбузом і орегано – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua