
Торт "Повітряний замок"
Ingredients for the recipe
Ingredients
Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs
10 шт.
Vash Tsukor Sugar 10kg
2 склянки
Top Grade Wheat Flour
1 склянка
Auchan Vanilla Sugar 8g
2 ч.л.
Pumpkin Jam 420g
3 ст.л
Frapin Cognac 40% 0.7l
1 ст.л
Homemade Butter
200 г + ще трохи для змазування форми
Boiled Condensed Milk
1 банка
Auchan Hair Dye Color Dark Chocolate
100 г
Walnut
100 г
Preparation steps
01
Спочатку треба приготувати бісквіт - його необхідно спекти за день до виготовлення торта. Духовку розігріти до 180°C. Борошно два рази просяти через сито.
02
У 6-ти яєць відокремити білки від жовтків. Білки покласти в холодильник. Жовтки збити з половиною склянки цукру доки вони не побіліють.
03
Охолоджені білки збити міксером на низькій швидкості до утворення легкої піни, потім збільшити швидкість і збити їх до стійкої піни, тонкою цівкою всипати ще половину склянки цукру.
04
Збиті білки акуратно з'єднати з жовтками, потім всипати борошно і все обережно перемішати.
05
Форму для торта змастити вершковим маслом і влити тісто. Випікати бісквіт в розігрітій духовці близько 35 хвилин. Готовий бісквіт потрібно витримати 8-12 годин, накривши його рушником. Після витримки розрізати бісквіт горизонтально на два коржі.
06
Потім приготувати сироп для коржів. Варення з'єднати з 1 ст.л. кип'яченої води, перемішати і злегка підігріти. Потім дати сиропу охолонути (він не повинен бути занадто гарячим) і влити коньяк. Все добре перемішати і рідиною, що вийшла змастити внутрішню поверхню коржів.
07
Для випічки безе розігріти духовку до 90°C. У решті яєць відокремити білки від жовтків (жовтки не знадобляться). Білки трохи охолодити і почати збивання, спочатку на низькій швидкості міксера, а після появи більш-менш стійкої піни - на високій, в кінці збивання поступово насипати тонкою цівкою по частинах цукор, що залишився (1 склянка) і ванільний цукор. Добре збиті білки не випливають з миски, навіть якщо ви переверне її.
08
Противень застелити пергаментовим папером або змастити вершковим маслом і розставити на нього невеликі безе - можна за допомогою кондитерського мішка, можна просто викласти їх десертною ложкою.
09
Випікати безе в розігрітій духовці близько 2 - 2,5 годин - вони повинні добре підсохнути і стати розсипчастими, але при цьому лише трохи змінити колір.
10
Для крему вершкове масло залишити при кімнатній температурі для розм'якшення. Коли воно стане досить м'яким, збити його міксером і потім, поступово, не припиняючи збивання, ввести варене згущене молоко. Продовжувати збивання, поки маса не стане однорідною і досить пишною.
11
Тепер необхідно зробити торт. Для цього на один з коржів нанести шар крему, на крем викласти шар безе (кілька безе залишити для прикраси). Для того, щоб між ними не було прогалин, кілька безе розламати на великі шматочки і заповнити ними порожні місця.
12
Шар безе покрити кремом, залишивши небагато для обробки. Підрівняти боки торта і покрити їх кремом. На поверхні торта розклсти безе для прикраси.
13
Волоські горіхи порізати не дуже дрібно (в цьому рецепті можна використовувати будь-які горіхи за смаком, також дуже вдалий варіант - мигдальні пелюстки). Покрити горіховою крихтою або мигдальними пелюстками стінки торта.
14
Шоколад розламати на шматочки і розтопити на водяній бані. Можна покрити всю верхню поверхню торта шоколадом, а можна наповнити ним кондитерський шприц або просто поліетиленовий мішечок, відрізавши один куточок, і нанести на торт візерунки.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores






























 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)