
Овочеві кульки з сиром
Шкода, що капусту брокколі на наших кухнях дещо недооцінюють. Адже одна порція цього овоча за змістом корисних речовин дорівнюється полівітамінної пігулці. Про те, що вітаміни, отримані з їжею, корисніше за їх аптечні замінники, ми тут говорити не будемо - це і так зрозуміло. Але, думаємо, не зайвим буде знати, що в брокколі міститься велика кількість вітамінів С, А і К, натрію і калію, необхідних для нормальної роботи серця, фосфору і кальцію, що зміцнюють кістки і легко засвоюване залізо. І найцікавіше - при величезному змісті корисних речовин в цьому овочі лише 30 калорій на 100 грам! Отже цей рецепт - тим більше, що наші овочеві кульки виходять неймовірно смачними - цілком може стати частиною дієти.
Ingredients
Брокколі
600 г
Морква (середня)
1 шт.
Часник
1 зубчик
Сир чедер
200 г
Яйця
3 шт.
Панірувальні сухарі
1 склянка
Приправа "Італійські трави"
1 ст.л.
Сіль
за смаком
Чорний перець
за смаком
Preparation steps
01
Духовку нагрійте до 175°C.
02
Брокколі розділіть на суцвіття. Відваріть на пару кілька хвилин, до набуття яскраво-зеленого кольору. (Якщо у вас немає пароварки, можна відварити овочі, помістивши над каструлею з киплячою водою сито або марлю, так щоб вода не торкалася брокколі). Остудіть і дрібно наріжте.
03
Моркву натріть на дрібній терці.
04
Часник пропустіть через прес або дрібно наріжте.
05
Сир натріть на дрібній терці.
06
Яйця злегка збийте виделкою.
07
У великій мисці з'єднайте всі інгредієнти рецепту, добре перемішайте.
08
Противень застеліть пергаментним папером.
09
З овочевої маси сформуйте невеликі кульки і викладіть на противень.
10
Випікайте в розігрітій духовці приблизно 20 хвилин - до появи легкої скоринки.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores