Німецький різдвяний кекс "Штоллен" - Image

Німецький різдвяний кекс "Штоллен"

Number of servings: 12Cooking time: 4 hDifficulty: EasyMeal: Dinner

Час свят прийшов і ми готові представити вашій увазі німецький різдвяний кекс "Штоллен". Знаменитий на весь світ німецький різдвяний кекс "Штоллен" має дуже цікаву і багату історію. Це кекс, який традиційно випікається в останніх числах перед різдвяним постом у Німеччині. Потім кекс настоюється довгі тижні до самого світлого Різдва і символізує собою немовля Христа в завісах. За своїм смаком - це насичений, ароматний, щільний кекс. При випічці кекс "Штоллен" вже наповнює ваш будинок чарівним і святим ароматом Різдва. Обов'язково рекомендуємо вам спробувати спекти німецький різдвяний кекс "Штоллен".

Ingredients for the recipe

7 Flour 1kg
21.90

7 Flour 1kg

1 kg

Ingredients

7 Flour 1kg

500 г.

Vash Tsukor Sugar 10kg

100 г.

Pott Rum 54% 0.7l

100 мл.

Dried Cranberries

100 г.

Almond

100 г.

Raisins

175 г.

Milk 2.5% 900g

100 мл.

Lvivski Drizhzhi Pressed Yeast 42g

5 г.

Aro Powdered Sugar 250g

100 г.

Homemade Butter

200 г.

Preparation steps

01

Родзинки та журавлину залити ромом. Залишити на 30 хвилин, потім додати мигдаль.

02

Дріжджі розвести в теплому молоці, борошно змішати з цукром. Поступово вливати дріжджі в борошно, часто помішуючи. Залишити в теплому місці на 30 хвилин, поки не підніметься.

03

Влити в суміш розтоплене масло. Додати терту цедру лимона, сухофрукти та горіхи, замочені в ромі. Замісити тісто.

04

З тіста зробити корж довгастої форми. Поставити "Штоллен" в духовку, розігріту до 190°C. Накрити фольгою, випікати 1 годину. За 10 хвилин до закінчення випікання прибрати фольгу.

05

Готовий "Штоллен" посипати цукровою пудрою. Загорнути кекс у фольгу і помістити в прохолодне місце на пару тижнів. Чим довше настоюється "Штоллен", тим він смачніший.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Шварцброт - німецький чорний хліб

Шварцброт - німецький чорний хліб

8

2 h 40 min