Долма - Image

Долма

Number of servings: 4Cooking time: 1 h 25 minDifficulty: MediumMeal: Dinner

Долма - це турецька страва, від смаку якого дух захоплює. Без перебільшення страва має вишуканий, казковий, приголомшливий смак. Вона нагадує звичні українські голубці, тільки замість капусти використовуються листя винограду. Пікантності додають приправи, якими так славиться Туреччина, - кінза, петрушка, чорний перець і часник. Для того, аби відчути смак тієї давньої і неймовірно гарної країни, вам не потрібно перепливати Босфор, бігати по галасливому турецькому ринку. Все, що вам потрібно, це приготувати долму. Страва принесе свято у вашу оселю навіть в саму похмуру погоду. Насолоджуйтесь!

Ingredients for the recipe

Royal Grape Leaves 570g
219.00 - 252.50

Royal Grape Leaves 570g

570 g

Ingredients

Royal Grape Leaves 570g

250 г.

Chilled For Cutlets Pork Meat

500 г.

Packed Onion from 3kg

2 шт.

Parsley 70g

за смаком

Dill 70g

за смаком

Cilantro 70g

за смаком

Salt Egypt

за смаком

Spice Black Pepper Ground

за смаком

Garlic

за смаком

Steamed Rice

100 г.

Preparation steps

01

Промитий рис залити гарячою водою та залишити настоюватися. Ріпчасту цибулю почистити, баранину порізати та все перекрутити на м'ясорубці. Якщо буде можливість, то краще цибулю та м'ясо дуже дрібно порубати ножем - саме тоді долма набуде особливого смаку. Але можна скористатися і м'ясорубкою.

02

Тепер до фаршу потрібно додати спеції та посічену зелень - все на свій смак. Але в традиційній долмі повинно бути багато зелені. До цього часу рис вже повинен настоятися, злити з нього воду та додати до фаршу. Взяти виноградний лист, викласти на нього столову ложку фаршу та почати завертати. Повинен вийти конвертик.

03

Тепер знадобиться казан чи кастрюля з товстим дном. Викласти на дно листя винограду - листків жаліти не потрібно. Зверху покласти долму та знову все прикрити листям винограду. Тепер знадобиться тарілка. Поставити її зверху на листя. Потім залити все водою, посолити та накрити кришкою. Залишити на маленькому вогні тушкуватися протягом години.

04

Поки долма буде готуватися потрібно зробити соус. Для цього взяти кефір та перемішати з дрібно порізаним часником. Часнику не повинно бути багато, оскільки він може заглушити аромат самої долми. Готову долму дістати з казана та подати з соусом. Подається тільки в гарячому вигляді.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cookies honey-tahini

Cookies honey-tahini

10

30 min