Мариновані баклажани з каперсами і м'ятою - Image

Мариновані баклажани з каперсами і м'ятою

Number of servings: 4Cooking time: 40 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Всіма відомий баклажан або «синенький», як його величають в Україні та Росії, вважається одним з небагатьох овочів, який не можна вживати в сирому вигляді. У зв'язку з цим способів приготування баклажанів існує величезна безліч. Перш за все, хочеться відзначити, що фіолетові плоди баклажанів містять цінні мінерали, що поліпшують діяльність серцево-судинної системи, селезінки і кісткового мозку. Не дивлячись на низьку калорійність, «синенький» чудово насичує організм, тому дієтологи рекомендують включити цей овоч в свій раціон. Хочемо поділитися з Вами рецептом маринованих баклажанів з каперсами і м'ятою. Проста в приготуванні, смачна і ситна закуска урізноманітнить Вашу сімейну вечерю.

Ingredients

Баклажани

450 г

Олія оливкова

5 ст. л.

Оцет

2 ст. л.

М'ята свіжа

30 г

Каперси

40 г

Сіль

за смаком

Перець

за смаком

Preparation steps

01

Розігрійте гриль.

02

Поріжте баклажани на тонкі скибочки і змастіть з обох сторін 2 ложками оливкової олії. Розкладіть на гриль фольгу і зверху одним шаром викладіть баклажани. Смажте до золотистого кольору приблизно 8-12 хвилин.

03

У мисці змішайте оцет, дрібно нарізану м'яту, каперси, чверть чайної ложки солі, половину чайної ложки перцю і решту олії. Додайте теплі баклажани і добре перемішайте. Залиште маринуватися на 20 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cookies honey-tahini

Cookies honey-tahini

10

30 min