
Вегетаріанська окрошка на квасі
Слов'янському народу квас служить більше тисячі років, запис в письмових джерелах наводить дату з 989 року. Напій був доступний усім верствам населення і селянам, і поміщикам. Квас здатний лікувати від авітамінозу і дисбактеріозу, добре угамовує спрагу. Безалкогольний напій, знаходячись в шані у населення стали використовувати для приготування окрошки. Зараз налічується вже декілька десятків видів окрошки, одну з яких пропонуємо обов'язково приготувати. Вегетаріанська окрошка складається з суміші овочів, пряних трав і яєць, залитих квасом. Першими в приготуванні окрошки стали додавати квас волзькі бурлаки. Хоча спочатку вона мала небагатий склад - редьку і цибулю.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Tse-Yaytse! Chicken Eggs С1 15pcs
3 шт.
Radish
7 шт.
Pickled Cucumbers
3 шт.
Fresh Greens Mix 100g
за смаком
KhMZ Sour Cream 20%
150 г.
Kvas Taras Bread Kvas 2l
1,5 л.
Salt Egypt
за смаком
Preparation steps
01
Підготувати овочі (редиску, огірки) для окрошки: помити і нарізати маленькими кубиками. Висипати інгредієнти в окрему ємність.
02
Зелень посікти і покласти в миску з овочами. Яйця відварити. Остудити. Нарізати кубиками і перекласти також до овочів.
03
Перемішати усю суміш. Додати квас, сметану і подавати охолодженою.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores