Суп із червоної сочевиці і моркви - Image

Суп із червоної сочевиці і моркви

Number of servings: 4Cooking time: 40 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Властивості чечевиці згадуються ще в історичних літописах. Представники всіх станів Стародавнього Єгипту, Греції та Вавилону вживали цей продукт в їжу. На Русі був особливо популярний хліб з чечевиці. У чечевиці у великій кількості міститься рослинний білок, який добре засвоюється організмом. Мінімальний вміст жирів робить її дієтичним продуктом. Чечевиця - це багате джерело фолієвої кислоти і заліза. Чечевиця відмінно регулює роботу травних органів. А морква взагалі унікальний за вмістом мікроелементів продукт. Недарма аміри платили за неї золотом. Так що запропонований нами суп із червоної чечечевиці і моркви - це дуже корисний обід, який відмінно вас наситить.

Ingredients

Сочевиця червона

340 г.

Вода

7 ст.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Часник

3 шт.

Коріандр мелений

1 ч. л.

Кмин мелений

1 ч. л.

Куркума

0,25 ч. л.

Морква

300 г.

Перець болгарський червоний

1 ст.

Коріандр свіжий

0,25 ст.

Цибуля зелена

0,"5 ст.

Перець кайенський

за смаком

Preparation steps

01

Поставити глибоку сковороду на вогонь, висипати сочевицю, залити водою. Довести до кипіння, зняти пінку.

02

Додати в сковороду дрібно нарізану цибулю, часник, а також спеції - мелений коріандр, кмин і куркуму. Прикрити кришкою, готувати 15 хвилин.

03

Нашаткувати моркву, дрібно нарізати червоний перець і додати ці інгредієнти в сковороду, готувати 10 хвилин, до м'якості овочів.

04

Всипати дрібно нарізаний свіжий коріандр і зелену цибулю. Додати сіль і перець за смаком, а також всипати кайенский перець.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Телятина з йогуртом по-турецьки

Телятина з йогуртом по-турецьки

2

25 min