
Діп зі шпинату
Діп в буквальному розумінні слова з англійської означає "занурювати". Діп - це соус, який за консистенцією нагадує сметану. Але це не звичайний соус. Головна відмінність діпа від звичайних соусів полягає в способі його застосування - зазвичай соус поливають на їжу, але у випадку з діпом їжу занурюють в соус. Звідси і назва "dip", що значить занурювати, опускати. Сьогодні ми вам пропонуємо приготувати такий корисний і смачний діп зі шпинату. У такий соус можна вмочати чіпси, шматочки овочів, шматки м'яса, морепродукти, хліб, крекер в якості закуски перед основною стравою. Загалом діп найчастіше використовується для приправки їжі, яку їдять руками. До речі, найбільш поширені діпи в Америці та Китаї.
Ingredients
Шпинат
250 г.
Сметана
180 г.
Майонез
200 г.
Нарізаний кріп
0,5 ч. л.
Нарізана зелена цибуля
50 г.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Preparation steps
01
Відварити шпинат, процідити і добре віджати від зайвої рідини.
02
Змішати сметану з майонезом, нарізаними кропом і цибулею, посолити. Додати дрібно нарізаний шпинат. Добре перемішати і поставити в холодильник на пару годин.
03
Готовий, добре охолоджений діп подавати до крекерів або чіпсів.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores