
Кольорова капуста та броколі, запечені під вершковим соусом
Як же чудово, коли страва гармонійно поєднує в собі користь і смак. Як, наприклад, кольорова капуста і броколі, запечені під вершковим соусом. Ця оригінальна закуска, безсумнівно, порадує тих, хто любить смачну і вишукану їжу, але при цьому не бажає псувати фігуру. Завдяки високому вмісту білка броколі ставлять на одну позицію з м'ясом і курячими яйцями. І що важливо: «кучерява» має дуже низьку калорійність. Що стосується кольорової капусти, вітамінів в ній міститься в рази більше, ніж у лимоні. Не страва – а справжнє втілення корисності. Густа заливка з вершків і ароматного сиру вигідно підкреслює ніжний і делікатний смак цих корисних і вітамінних овочевих культур.
Ingredients
Капуста кольорова
400 г
Броколі
400 г
Масло вершкове
10 г
Борошно пшеничне
10 г
Вершки 10%
500 мл
Сир
150 г
Сіль
за смаком
Перець
за смаком
Preparation steps
01
Кольорову капусту і броколі помити і розібрати на суцвіття. Покласти їх у киплячу підсолену воду і варити близько 10 хвилин. Потім злити воду і відкинути овочі на друшляк. Сир натерти на тертці.
02
На сковороді розтопити вершкове масло і додати до нього борошно. Обсмажити борошно на маслі, додати вершки і довести суміш до кипіння. Додати в сковороду сир і прогріти до повного його розчинення. Додати сіль, перець і добре перемішати (соус повинен загуснути).
03
Духовку розігріти до 180 градусів. Викласти кольорову капусту і броколі у форму для запікання і залити вершковим соусом. Поставити форму в розігріту духовку і запікати близько 20-25 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores