
Кекси з родзинками
Кекси мають давню історію. Перший рецепт кексу можна знайти в стародавньому Римі , коли гранат , горіхи і родзинки змішувалися в ячмінному пюре. Сама ж назва " кекс " виникло в Середні століття від словосполучень « фрукти » і « пиріг». Починаючи з шістнадцятого століття , коли цукор став відкриттям завдяки Колумбу і поставлявся з американських колоній в Європу , кекси стали дуже популярні. Кекси стали популярні по всій Європі , але рецепти їх приготування різноманітні і в різних країнах залежать від місцевих інгредієнтів. Сьогодні ми вам запропонуємо спекти традиційний кекс з родзинками. Він порадує вас і ваших рідних сьогодні .
Ingredients
Цукор
200 г.
Яйце куряче
2 шт.
Кефір
200 мл.
Родзинки
125 г.
Борошно пшеничне
450 г.
Сода
3 г.
Preparation steps
01
Родзинки промити і залити окропом. Яйця змішати з цукром, додати кефір. Додати родзинки і перемішати. Борошно просіяти з содою і всипати в тісто, помішуючи.
02
Духовку розігріти до 180°C. Тісто вилити у формочки (заповнювати на половину) і поставити їх у духовку. Випікати кекси близько 25 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores