
Вівсяні кекси
Вважається, що овес - злак, що надає силу і витривалість. Недарма один із видів вівсяних пластівців отримав свою назву від імені міфічного героя-богатиря стародавньої Греції - Геркулеса. Наявність у складі вівсяних пластівців легкозасвоюваних білків дозволяє вважати їх дієтичним продуктом, хоча їх калорійність не так вже й мала. Маючи у своєму складі цілий ряд найважливіших вітамінів і мікроелементів, володіючи багатьма корисними властивостями, вівсяні пластівці є незамінним продуктом. У запропонованому рецепті рекомендується використовувати їх як інгредієнт для випічки кексів. Смачні, корисні, приготовані з простих, доступних продуктів вівсяні кекси, без сумніву, сподобаються Вашим домашнім.
Ingredients
Борошно
250 г
Цукрова пудра
15 г
Масло вершкове
30 г
Молоко
250 мл
Вівсяні пластівці
250 г
Гарбузове насіння
40 г
Розпушувач
5 г
Мед
40 г
Preparation steps
01
Розігріваємо духовку до 250 градусів.
02
Змащуємо форму для випікання вершковим маслом.
03
Висипаємо борошно і цукор у велику миску. Додаємо масло. Руками перемішуємо борошно з маслом до однорідного стану.
04
Додаємо молоко, постійно перемішуючи.
05
Додаємо пластівці та вимішуємо суміш до утворення однорідного та легкого тіста.
06
На столі розкачуємо тісто завтовшки 4 сантиметри. Склянкою або чашкою витискаємо кекси.
07
Викладаємо в форму, зверху посипаємо насінням та випікаємо в духовці близько 12-15 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores