Прасопіта - грецький цибульний пиріг - Image

Прасопіта - грецький цибульний пиріг

Number of servings: 6Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

У Греції здавна дуже популярні всілякі пироги, які готуються з різноманітного тесту. В якості начинки може використовуватися зелена або ріпчаста цибуля, цибуля порей. Добавкою до начинки можуть бути шматочки відвареної курки, сиру, маслини і анчоуси, оселедець і варені яйця, арахіс і смажені гриби, картопля і зелень. Прсопіта - це грецький цибульний пиріг дуже смачний, ситний і ароматний. «Праса» перекладається - цибуля порей, «пита» - пиріг. Перед випіканням в духовці поверхню пирога змащують оливковою олією, надрізають пиріг на порційні шматки і посипають кунжутом. Пиріг може бути і самостійною стравою, і доповненням до інших страв, і просто виступати у вигляді закуски.

Ingredients for the recipe

Top Grade Wheat Flour
17.40

Top Grade Wheat Flour

per 1 kg

Ingredients

Top Grade Wheat Flour

200 г.

Sto Pudiv Corn Flour 500g

150 г.

Runa Vinegar 9% 0.75l

1 ст. л.

BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml

5 ст. л.

Salt Egypt

1 щіпка

Vash Tsukor Sugar 10kg

1 щіпка

Spice Black Pepper Ground

1 щіпка

Leek

500 г.

Auchan Green Onions Bundle 75g

1 перо

Steamed Rice

100 г.

Dr.Oetker for baking starch 1000g

1 ст. л.

Dill 70g

1 пучок

Parsley 70g

1 пучок

Preparation steps

01

Для тіста змішати і просіяти два види борошна, посолити і додати цукор. Поступово ввести 0,5 склянки гарячої води, оцет. Замісити м'яке тісто і додати 2 ст. л. оливкової олії.

02

Для начинки на середньому вогні пасерувати дрібно нарізану цибулю - порей, зелену цибулю до прозорості. Додати рис, посолити, поперчити, перемішати. Ввести гарячу воду 250 мл. і тушкувати 10 хвилин.

03

Крохмал розвести в 2 ст. л. води і тонкою цівкою додати в сотейник. Готувати, швидко помішуючи, до загустіння 5 хвилин. Зняти сотейник з вогню, додати дрібно нарізану зелень і дати настоятися.

04

Тісто розділити на дві нерівні частини. Більшу частину розкачати завтовшки 5 мм. Викласти у змащену оливковою олією форму, формуючи бортики.

05

Викласти начинку на тісто і накрити її надлишками тіста від бортика, змастити маслом. Меншу частину тіста розкачати за розміром діаметра форми і накрити ним начинку.

06

Поверхню пирога змастити оливковою олією, випікати в розігрітій духовці при 180°C 40 хвилин. Дати пирогу трохи настоятися.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Asparagus Salad with Peas And Eggs

Asparagus Salad with Peas And Eggs

2

40 min