
Цибуля тушкована по-грецьки
Не сумнівайтеся, тушкування цибулі – один з найкращих і вдалих способів приготування цієї овочевої культури. У грецькій кухні, що становить основу середземноморської, тушкована ріпчаста цибуля набуває несподівані смакові відтінки, які, безсумнівно, припадуть Вам до душі. Даний рецепт вважається одним з небагатьох, де цибуля виступає в якості головного інгредієнта страви і виходить чудовою на смак. Усього кілька складових, таких як біле сухе вино, томатний сік і мед – і через півгодини на Вашому столі готова вечеря з солодкої, ніжної цибулі. Цей швидкий і смачний гарнір можна подавати до макаронів, м'яса, птиці, риби. Смачного.
Ingredients
Цибуля ріпчаста
1 кг
Олія оливкова
50 мл
Мед
50 г
Оцет винний
20 мл
Вино біле сухе
20 мл
Сік томатний
120 мл
Селера
2 шт
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Preparation steps
01
Цибулю почистити і нарізати на чвертинки.
02
У великій сковороді розігріти олію, додати цибулю і смажити приблизно 5 хвилин.
03
Залити медом і обсмажити ще 1 хвилину.
04
Залити оцтом і вином (можна без вина), добре перемішуючи.
05
Селеру нарізати скибочками, додати до цибулі, перемішати.
06
Все залити томатним соком (або ложку пасти розвести у половині склянки води) і перемішати. Довести до кипіння і варити, поки не стане густуватим.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores