
Кололік - вірменський суп із баранини
Кололік - вірменський суп із баранини, а по своїй суті - це ще один варіант супу з фрикадельками, але фарш для фрикадельок обов'язково повинен бути з баранини. Але не думайте, що все так просто. Цей супчик - це непростий супчик. Тому як для його приготування потрібен час, не півдня, звичайно, але мороки з цим супчиком трошки є. Але повірте це того варто. Адже східні страви вони всі трохи складні і вигадливі, з родзинкою, але смак у цих страв виходить просто приголомшливий і неземний. Недарма ж кажуть "схід - справа тонка". Кололік - це чудовий суп, яким можна досхочу наїстися, причому з великим, великим задоволенням. Бульйон виходить наваристий, запашний, густий. Приємного апетиту!
Ingredients
Баранина на кістці (м'якоті має бути багато)
1000 г.
Рис круглозернистий
1/2 ст.
Яйце куряче
2 шт.
Петрушка
1 пучок.
Кінза
1 пучок.
Базилік
5-6 великих листочків
Томати у власному соку очищені
500 г.
Томатна паста
3 ч. л.
Цибуля ріпчаста
3 шт.
Часник
2 зубчики
Манна крупа
2 ст. л.
Вершкове масло
2 ст. л.
Картопля молода (середнього розміру)
5 шт.
Хмелі-сунелі
2 ч. л.
Сіль
за смаком
Суміш перців
за смаком
Preparation steps
01
М'ясо вимити, покласти в каструлю з водою і поставити на вогонь. Довести до кипіння і зняти піну. Додати сіль, суміш перців варити на слабкому вогні протягом години.
02
Тим часом відварити рис і остудити його.
03
Цибулю очистити, дрібно нарізати і обсмажити у вершковому маслі до прозорості. Всю зелень дрібно насікти, змішати з рисом і смаженою цибулею. Додати сіль, суміш перців і перемішати.
04
Картоплю очистити, нарізати великими часточками і залити холодною водою.
05
Часник дрібно насікти.
06
Готове м'ясо витягти з бульйону і остудити протягом 20 хвилин. Бульйон зняти з вогню, процідити і накрити кришкою.
07
М'ясо відділити від кістки і подрібнити в блендері. Додати манну крупу, яйця, 1 ч. л. хмелі-сунелі, сіль і суміш перців. Гарненько перемішати.
08
У бульйон викласти картоплю і томати (цілі) разом із соком. Поставити на вогонь, довести до кипіння і додати томатну пасту і 1 ч. л. хмелі-сунелі. Варити на слабкому вогні 5-7 хвилин.
09
З готового фаршу зробити тефтельки розміром з невелике яйце, всередину кожної покласти начинку з рису і зелені. Тефтельки повинні вийти щільними і надійними, щоб в процесі варіння не розвалилися.
10
Викласти тефтелі в бульйон на ложечці акуратно. Тепер додати часник і залишки рисової начинки із зеленню і цибулею. Включити мінімальний вогонь і варити протягом 5 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores