
Харіра (марокканський суп із бараниною)
Перше і друге в одній тарілці. І багато-багато пряних спецій. Так кажуть про харіру – культовий марокканський суп з бараниною. Ця північноафриканська страва є головним частуванням в період священного Рамадану. Рецепт складний, але від цього не менш цікавий. Харіра здивує Вас багатством неповторних ароматів і насиченим смаком. А яскравий вигляд цього незвичайного супу буде радувати око. Правильно приготовлена баранина подарує страві божественний аромат. Страва для тих, хто любить смачно і ситно поїсти. І наостанок невелике нагадування: не забудьте замочити нут на ніч у воді кімнатної температури на вісім-дванадцять годин.
Ingredients
Баранина
450 г.
Куркума
1 ч. л.
Перець чорний мелений
1,5 ч. л.
Кориця
1 ч. л.
Імбир
0,25 ч. л.
Перець червоний мелений
0,25 ч. л.
Маргарин
2 ст. л.
Коріння селери
150 г.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Кінза
100 г.
Цибуля червона
1 шт.
Помідори
800 г.
Вода
1,4 л.
Сочевиця зелена
150 г.
Нут
420 г.
Вермішель
110 г.
Яйце куряче
2 шт.
Лимони
1 шт.
Preparation steps
01
Кінзу і цибулю нарізати. Велику каструлю поставити на маленький вогонь, покласти в каструлю баранину, всипати куркуму, чорний перець, корицю, імбир, червоний перець, нарізані цибулю і кінзу, а також маргарин. Постійно помішуючи, готувати 5 хвилин.
02
Помідори нарізати кубиками, сік від помідорів злити, додати помідори в каструлю. Перемішати інгредієнти в каструлі, варити протягом 15 хвилин.
03
Сік з помідорів влити в каструлю, влити воду, додати сочевицю, довести до кипіння, варити протягом 2 годин на маленькому вогні.
04
За 10 хвилин до кінця приготування збільшити вогонь, всипати в каструлю нут і вермішель, варити 10 хвилин, до повної готовності вермішелі.
05
Додати в суп збиті яйця і сік лимона, перемішати, варити протягом 1 хвилини до готовності яєць.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores