
Кабса
Кабса - національне блюдо Саудівської Аравії, дуже поширене практично у всіх арабських країнах. Рецептів кабси величезна безліч. Для її приготування використовують різне м'ясо: курку, баранину, яловичину, верблюжатину або рибу з креветками. Також у кожному з них використовуються різні спеції і прянощі, різноманітністю яких славиться арабська кухня. Це чорний перець, гвоздика, каррі, кардамон, шафран, кориця, мускатний горіх і багато інших. Незмінною складовою будь-якої кабси є рис, краще всього використовувати індійський рис басматі. Якщо хочете, щоб він вийшов розсипчастим, то каструлю з готовим блюдом потрібно щільно обернути в рушник або ковдру на 20-30 хвилин.
Ingredients
Курка
1 шт.
Рис
300 г.
Цибуля
2 шт.
Часник
5 зубчиків
Томатна паста
3 ст. л.
Оцет
2 ст. л.
Морква
500 г.
Перець солодкий
2 шт.
Соняшникова олія
за смаком
Лавровий лист
за смаком
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Курку розрубати на 8 порційних шматків, посолити і обсмажити з 2-х сторін на соняшниковій олії.
02
Додати посічену цибцлю, додати лавровий лист, посолити і тушкувати до готовності курки. Додати томатну пасту і оцет, перемішати.
03
Підсмажити натерту на великій тертці моркву, порізаний соломкою перець і порубаний часник, посолити.
04
До курки всипати рис і прожарити 8 хвилин. Курку вийняти з томатної підливи, в підливу всипати овочі так, щоб рідина покривала рис на 2 см. Перемішати, довести до кипіння і варити до готовності на маленькому вогні.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores