Яєчний хліб хала - Image

Яєчний хліб хала

Number of servings: 3Cooking time: 3 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Хала - це єврейська святкова випічка, білий хліб особливої форми, який євреї їдять у шаббат. Шаббат - це сьомий день тижня (у євреїв це субота). Цікаво, що спочатку "хала" називали ту частину тіста, яку відокремлювали при випічці хлібобулочних виробів і віддавали священику як жертвопринесення. Цю випічку роблять продовгуватої форми у вигляді косички, яку можна сплести не тільки з трьох джгутиків, як рекомендується в запропонованому рецепті, а з такої кількості джгутиків, яка Вам здається оптимальною. Традиційне тісто для хали - здобне дріжджове. Замість маку для присипки можна використовувати насіння кунжуту. Хала повинна вийти м'якою, повітряною і дуже ніжною.

Ingredients for the recipe

Top Grade Wheat Flour
17.40

Top Grade Wheat Flour

per 1 kg

Ingredients

Top Grade Wheat Flour

300 г.

Vash Tsukor Sugar 10kg

2 ч. л.

Salt Egypt

за смаком

Lvivski Drizhdzhi Dry Bakery Yeast 12g

за смаком

Homemade Butter

1,5 ст. л.

Akvulya Still Water 2l

5,5 ст. л.

Chicken Egg C0 1pc

2 шт.

Poppy

за смаком

Preparation steps

01

Розтопити вершкове масло на водяній бані, влити в миску з борошном, дріжджами, цукром і сіллю. Поступово вливати воду, постійно помішуючи. Вбити 1 яйце і 1 яєчний білок, замісити тісто.

02

Форму змастити шматочком вершкового масла, викласти тісто в неї, залишити на 1 годину.

03

Тісто розділити на 3 частини, кожну скачати в ковбаску, сплести косичку. Накрити зверху її плівкою і залишити на 1 годину.

04

Духовку розігріти до температури 200°С. Змастити деко вершковим маслом. Викласти косичку. Змастити зверху косичку збитим яєчним жовтком. Просипати зверху маком, поставити в духовку деко на 35-40 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Тунець з соусом песто

Тунець з соусом песто

4

15 min