
Глінтвейн з кавою і коньяком
Такий смачний і завжди актуальний напій - глінтвейн , точніше його подібність , вперше почали варити ще в Стародавньому Римі. Але в ті часи вино не варили , а змішували з різними прянощами. А робити справжній глінтвейн , тобто гарячий , почали вже в часи середньовіччя в європейських країнах. Зараз глінтвейн традиційно вживають на різдвяних гуляннях і базарах в багатьох європейських країнах. І це не дивно , адже , завдяки тому , що вино за рецептурою потрібно нагрівати до 70 градусів , такий прекрасний напій добре зігріває в зимові морози . Видів глінтвейну зараз існує дуже багато. І сьогодні приготуйте такий ароматний і зігріваючий напій - глінтвейн з кавою і коньяком.
Ingredients
Вино червоне сухе
750 мл.
Кава
10 г.
Коньяк
100 мл.
Цукор
150 г.
Гвоздика
5 г.
Кориця
5 г.
Апельсин
150 г.
Preparation steps
01
Апельсин помити, нарізати скибочками. Нагріти трохи вино, розчинити в ньому каву і цукор. Додати в вино спеції, апельсин і коньяк. Нагрівати близько 10-15 хвилин, але не кип'ятити.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores